کمشچه
کمشچه
آب وهوا و وضعیت اقلیمی شهر: آب وهوای شهر کمشجه مانند دیگر نقاط اصفهان دارای تابستانهای گرم وخشک وزمستانهای ....


موقعیت کمشچه روی نقشه آب و هوای کمشجه
  • توضیحات
  • نظرات کاربران
  • ارسال نظر

آب وهوا و وضعیت اقلیمی شهر:
آب وهوای شهر کمشجه مانند دیگر نقاط اصفهان دارای تابستانهای گرم وخشک وزمستانهای سردوخشک می باشد.
شهر به صورت دشت نسبتا همواری است که به جز چند رشته کوه منفرد و کم ارتفاع محلی عوارض دیگری درآن به چشم نمی خورد.شیب اصلی منطقه از سمت شمال به جنوب وشیب فرعی از غرب به شرق ادامه دارد.

منابع آب کشاورزی:
منابع آب کشاورزی آن در گذشته توسط هشت رشته قنات و هم اکنون توسط چندین حلقه چاه عمیق و همچنین کانال جدید الاحداث پل تامین می گردد.آب شرب این شهر نیز از شهر اصفهان تامین می گردد.

موقعیت جغرافیایی:
این شهر دارای طول جغرافیایی ۵۱درجه و۴۵ دقیقه و۱۵ ثانیه وعرض جغرافیایی۳۲ درجه ۵۴ دقیقه و ۲۰ ثانیه می باشد.ارتفاع آن نسبت به سطح دریا وآبهای آزاد۱۵۵۵متر می باشد.
شهردر فاصله ۶ کیلومتری شهر حبیب آباد،۱۷ کیلومتری مرکز بخش(دولت آباد) ،۳۵ کیلومتری مرکزشهرستان(شاهین شهر) و۲۵ کیلومتری مرکزاستان واقع شده وبه جهت قرار گرفتن برسر راه ارتباطی اصفهان-اردستان از موقعیت ممتازی برخوردار است.
وجه تسمیه:
درباره وجه تسمیه ونامگذاری شهر مطالب گوناگونی نقل شده بنا به گفته بعضی از محققین،کمشجه از واژه(کوم+شه+چه)تصغیر شکل گرفته که معنی نخجیر گاه وشکارگاه می دهد. از طرف دیگر نام كمشچه همان قنات كوچك یا قمشه كوچك است.نام اولیه آن قمشه یعنی اقامتگاه شاهان وشكارگاه بوده است. كلمه قم بعدا تحت تاثیر زبان فارسی به كلمه كم تغییر و قمشچه به كمشچه تغییر یافت.
بنا به گفته بعضی از محققین،کمشجه از ترکیب “کومی شوئه” یعنی اینکه چه کسی می رود بوجود آمده است که این نشان از عدم انسجام ایشان درکارهایشان دارد به طوری که بنا بر یک حکایت این ترکیب ساخته شده است.
علاو ه بر این در مورد شهرقمشه” (شهرضا) می گویند که در اصل “کمشه” یا “کم شه” یا” کوم شه” بوده است که معنی خانه ی شاه را می دهد. طبق این نظر باید این شهر خانه ی کوچک شاه بوده باشد!

تاریخ شهر شدن
کمشجه در سال ۱۳۸۱ خورشیدی به عنوان شهر شناخته شد

جمعیت ومساحت:
کمشجه شهر نان وبرکت ،واز توابع بخش مرکزی شهرستان برخوار ومیمه با ۵۵۲۹جمعیت در سال ۱۳۸۱است، با۱۰۷۲خانوار از قدیمی ترین شهر های منطقه مخسوب می شود.
مذهب وزبان:
كمشچه با لهجه ایی از زبان و گویش ایران باستان تكلم می كنند. بین خود مردم این دیار چنین معروف است گبـر بوده اند که این حکایت از بهدین بودن ایشان دارد.

مراسم وسنن:
مهمان نوازی مردم این نقطه به نحوی افراطی است که می توان آنها را “غریب پرست” دانست.

از نظر ظاهری چهره ای که بیشتر از ایشان به نظر می آید چنین خصوصیاتی دارد:

– رنگ پوست دو سوم از ایشان سبزه است

– معمولا رنگ چشمهایشان قهوه ای مایل به عسلی است

– بسیاری از ایشان دارای مژه های فر خورده به بالا هستند

– قد مردها معمولا حدود ۱۷۰ سانتیمتر است

– رنگ چشمهای سبز و آبی در برخی طایفه ها مثل (غلامی ها) اکثریت دارد.

آثار تاریخی:
از آثار تاریخی آن می توان برج و باروی قدیمی،بناهای مخروبه در سمت غرب روستا، خانه حاج قاسمی ، مسجد جامع شهر و حمام تاریخی آن را نام برد.

جاذبه های طبیعی:
قلعه های شاهوازی و علی آباد را می توان نام برد.
رودخانه های فصلی این محل عبارتند از:رودخانه شاهوازی- رودخانه لاردن و رودخانه جهان آباد.
نخستین بار در جهان یك منطقه منحصر به فرد ژئوفیزیكی با فسیل های۲۲۰ میلیون ساله در شهرستان’برخوار’ این استان كشف شد.
این منطقه در شهر’كمشچه’ شهرستان برخوار قرار دارد و بررسی های نشان می دهد كه این منطقه در گذشته دریا بوده و انواع فسیل دریایی مانند نرم تنان، جلبكها و گونه های آبی در آن قابل مشاهده است.این اولین بار است كه چنین منطقه ای در دنیا مشاهده می شود و از نظر زمین شناسی مكانی منحصر به فرد است.این منطقه دو سال قبل توسط یك ایرانی الاصل مقیم آلمان كه استاد یكی از دانشگاه های این كشور است كشف شد و سپس كارشناسانی از آلمان و اتریش برای بررسی آن به اصفهان آمدند. پیش از این قرار بود در این منطقه معدن ایجاد شود،‌ با همكاری اداره صنایع و معادن، این منطقه از حوزه معدن خارج و محصور شده است.ویژگی های این منطقه می تواند در توسعه اكوتوریسم موثر واقع شود.

صنایع دستی:
از هنرهای سنتی و صنایع دستی آن قالی بافی و پخت نان محلی را می توان نام برد مخصوصاً نان خشک و بِرِشتِه آن که هر روزه ۱۸ تن آرد در این شهر به نان تبدیل و به شهرهای مجاور در استان صادر می گردد.

اقتصاد:
اقتصاد این شهر بر پایه کشاورزی، کارگری، صنایع دستی وخدمات استوار می باشد.
ویژگیهای اقتصادی:

كمی بارندگی و خشك شدن قناتها و پایین رفتن سطح آبهای زیرزمینی، باعث پایین آمدن سطح زیركشت گردیده است. محصول كشاورزی این منطقه منحصربه گندم، جو، صیفی، خربزه ،هویج و چغندر قند است. ازمحصولات درختی تعدادی درخت پسته وجود دارد، البته باطرح توسعه آبرسانی ازطریق تونل سوم كوهرنگ درآینده نزدیك تا حدودی مشكلات آب و آبیاری برطرف خواهد شد.

صنایع كارخانه ای كه دراین منطقه واقع شده عبارت است از پالایشگاه نفت، نیروگاه برق، كارخانه های نساجی قدس، بهریس، بارش، شیرپاستوریزه، كارخانه سنگبری و ابزارسازی و كوره های آجرپزی كه اعلب توسط مردم اصفهان احداث گردیده و تا اندازه ای در وضع اقتصادی اهالی تاثیردارد.

کشاورزی:

عمده محصولات کشاورزی شهر گندم، جو ، چغندرقند ، علوفه دامی واز محصولات سر درختی انار وانگور قابل ذکر است.

محصولات كشت شده در منطقه:

حال به محصولات كشت شده در منطقه می پردازیم.

محصولات را میتوان به دو دسته محصولات زمینی یا زراعت و محصولات دائمی مثمر تقسیم بندی نمود.

زراعت شامل : گندم، جو، محصولات جالیزی و علوفه ای، دانه های روغنی، چغندر قند، سیب زمینی، پنبه، ذرت دانه ای می باشد.

محصولات دائمی دائمی مثمر شامل: سیب، انگور، پسته، انار، میوه جات هسته دار است.

اشتغا ل:
بعد از کشاورزی کارگری مهم ترین فعالیت مردم این شهر راتشکیل می دهد.
اصناف
نزدیک به ۴۰۰واحد نانوایی خانگی در این شهر وجود داردکه روزانه نان حدود ۲۰۰هزار نفر از شهروندان شهر اصفهان راتامیین می کند.
صنعت:
کارگاهها وکارخانه ها واقع در حریم این شهر عبارتند از: کارخانه های تولید قطعات ولوازم یدکی ، کاغذ سازی، مقوا سازی، ریسندگی، گونی بافی، لوله پلی اتیلن و…ونیز یک واحد کشتارگاه دام و یک واحد کشتارگاه مرغ در این منطقه وجود دارد.
معادن:
معادنی همچون سنگ، گچ، ماسه وشن در این منطقه وجود دارد.

کمشچه

کمشچه

کمشچه

کمشچه

منبع: سیری در ایران
نظر شما
کد امنیتی