زورخانه شهدای تاکسیران در مجموعه ورزشی به همین نام در محله مشیریه تهران قرار گرفته است. زورخانه شهدای تاکسیران از مراکز ورزشی تحت پوشش شهرداری تهران به شمار می رود که علاقه مندان به ورزش های باستانی و سنتی می توانند از آن استفاده کنند. این مجموعه ورزشی علاوه بر ورزش های باستانی و پهلوانی امکاناتی همچون سونا، استخر، جکوزی، سالن رزمی و … را نیز دارد.گاهی بد نیست کمی به عقب برگشت. به دورانی که آموختن فنون جنگی راه و روش خاص خود را داشت و جنگها تن به تن انجام میشد. زمانی که جنگاوران بخشی از این فنون را نه در سربازخانهها که در زورخانهها میآموختند و خود را برای جنگ نیامده، در گود ورزشگاهها پرورش میدادند. نه فقط آداب جنگ و دفاع و زورآزمایی که آداب پهلوانی و اخلاق را هم در همینجا میآموختند.
همین است که زورخانهها برای ساکنان شهرهای ایران، محلهایی قابل احترام بود و بزرگان و پهلوانانی که به آنجا رفت و آمد میکردند، معروف به خوش اخلاقی و دستگیری. اگرچه این روزها با تغییر سبک زندگی، زورخانهها کارکرد سابق را از دست دادهاند، اما هنوز هم زورخانههای سرپای شهرها محلی برای ورزش، پرورش بدن و شنیدن مناجات با صدای خوشآهنگ مرشد زورخانه و دورهمی مردان و انجام دادن بعضی مراسم اجتماعیاندورزش زورخانهای یا ورزش باستانی و یا ورزش پهلوانی نام مجموعه حرکات ورزشی با اسباب و بیاسباب و آداب و رسوم مربوط به آنهاست که در محدوده تاریخی و فرهنگی ایران از گذشتههای دور رواج داشته است.
ورزشهای زورخانهای نام دیگر ورزشهای باستانی ایرانیان است. جایی که در آن به ورزش باستانی میپردازند زورخانه نام دارد هم چنین در زورخانه علاوه بر ورزش زورخانهای کشتی پهلوانی نیز گرفته میشود.پروندهٔ ثبت جهانی آیینهای پهلوانی و زورخانهای به کوشش فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانهای ایران با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آماده گردید. آیینهای پهلوانی و زورخانهای در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۹ برابر با ۱۶ نوامبر ۲۰۱۰ در فهرست میراث معنوی یونسکو از سوی ایران به ثبت جهانی رسید.دانشنامه بروکهاوس آلمانی، با استناد به تحقیقات دانشگاه ورزش آلمان واقع در شهر کلن، ورزش زورخانهای را در کتاب اصلی و جلد ویژه ورزش، قدیمیترین ورزش بدنسازی جهان معرفی میکند.
آدرس : سه راه افسریه – مشیریه – خیابان بوعلی – بوستان خلیج فارس (پامچال) – مجموعه ورزشی شهدای تاکسیران



منابع:
بزنیم بیرون
فردا نیوز
ویکیپدیا
منبع: سیری در ایران