تالاب بین المللی امیرکلایه
تالاب امیر کلایه که در گذشته آن را «شاله کل» نیز مینامیدند در بخش شیرجو پشت در شمال لاهیجان و در ۲۸ ....
-
توضیحات
-
نظرات کاربران
-
ارسال نظر
تالاب امیر کلایه که در گذشته آن را «شاله کل» نیز مینامیدند در بخش شیرجو پشت در شمال لاهیجان و در ۲۸ کیلومتری شمال غربی لنگرود در نزدیکی جاده بندر کیاشهر (حسن کیاده) به لنگرود قرار دارد و یکی از تالابهای منحصر به فرد استان گیلان است. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این تالاب در مقایسه با دیگر تالابهای استان گیلان این است که این تالاب از معدود محیطهای تالابی آب شیرین است که تنها در یک کیلومتری دریا قرار دارد. این تالاب توسط چشمههای زیرزمینی و تعدادی زهکش که آب مزارع کشاورزی را وارد تالاب مینمایند، تغذیه میشود. مساحت این تالاب حدود ۱۲۳۰ هکتار است و عمق متوسط آن ۱/۸۵ متر میباشد و محل زمستانگذرانی هزاران قطعه پرنده مهاجر از جمله انواع قو، فلامینگو، پلیکان، اردک، غازهای وحشی، خوتکا، چنگر، گیلار و دهها گونه دیگر است.
این تالاب زیستگاه ۱۱ گونه از انواع ماهیان نظیر سوف، حاجی ترخان، اسبوله، اردک ماهی، کپور و گونههای دیگر است که در تنوع بخشی به این اکوسیستم آبی نقش مؤثری دارند. «لای ماهی» از مهمترین گونه آبزیان در این تالاب است که از نظر کارشناسان شیلات، حیات آن حائز اهمیت است. از عمدهترین پستانداران منطقه انواع جوندگان، شنگ، راسو و شغال میباشند البته در گذشته گراز نیز در منطقه گزارش شده بود که به علت تخریب زیستگاه و شکار بیرویه در چند سال اخیر گزارشی مبنی بر وجود این جانور در منطقه نمیباشد.
علاوه بر وجود انواع گونههای جانوری در این تالاب، این مکان زیستگاه گونههای گیاهی آبزی بینظیر نیلوفر آبی، لاله تالابی، مریم آبی و عدسک است. پسته دریایی که در زبان محلی به آن «ثعله باقلی» میگویند یکی از گیاهان زیبایی است که در این تالاب میروید و محصول آن لاله تالابی است. این گونه گیاهی با کلاهک سبز رنگ و دانههای کوچک به رنگ سبز دارای خواص دارویی و درمانی است و در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
با توجه به جاذبهها و ویژگیهای اکولوژیکی این تالاب، این اکوسیستم آبی در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در کنوانسیون رامسر با نام «تالاب امیر کلایه» در فهرست تالابهای بینالمللی قرار گرفت و در حال حاضر تحت نظارت سازمان محیط زیست میباشد.
منبع: سیری در ایران
|
|