امامزاده سید بهلول
امامزاده سید بهلول
آرامگاه امامزاده سید بهلول، در سه كیلومتری از مركز شهر خوی و در سمت غرب شهر قرار دارد.این مزار قدیمی‌ترین ....


موقعیت امامزاده سید بهلول روی نقشه آب و هوای خوی
  • توضیحات
  • نظرات کاربران
  • ارسال نظر

آرامگاه امامزاده سید بهلول، در سه كیلومتری از مركز شهر خوی و در سمت غرب شهر قرار دارد.این مزار قدیمی‌ترین مزار خوی می‌باشد و از تاریخ دقیق فوت سید بهلول، (از نوادگان امام علی النقی (ع)) و شرح حال وی اطلاعی در دست نمی‌باشد.بر روی سنگ قبر این امامزاده كه قدمت طولانی دارد، نوشته‌هایی به زبان عربی وجود دارد كه شامل تاریخ وفات وی و اسم و لقب و … است؛ ولی نصف نوشته‌ها كه مربوط به تاریخ وی نیز می‌باشد.

این امامزاده در بین اهالی خوی و اطراف آن از احترام فوق‌العاده‌ای برخوردار است و مردم برای رفع مشكل و گرفتاری‌ها و برآورده شدن حاجات به زیارت وی می‌روند و معمولاð پول نقد یا سایر اجناس مورد نیاز زوار را به امامزاده وقف نموده یا گوسفندانی را جهت آن نذر و قربانی می‌كنند.همچنین در حدود ۵۰۰ متری این امامزاده، امامزاده‌ی دیگری نیز وجود دارد كه مشهور به ”بالا امامزاده“ یا ”امامزاده كوچك” می‌باشد و به نقل از اهالی برادر كوچكتر مرحوم سید بهلول می‌باشد.كرامات زیادی از این دو امامزاده پیرامون برآورده شدن حاجات و شفای مریضان مشاهده شده است.

امام زاده سید بهلول این امام زاده در محله‌ای به همین نام در شهرستان خوی واقع گردیده و بزرگترین مکان زیارتی این شهر است. که اکثر رجال مذهبی و سیاسی و نامی این شهر در این مکان مدفون هستند.نقل است جنازه این سید پس از قتل توسط عباسیان که دشمن سر سخت علویان بودند، در این محل که گندم زاری بوده است به صورت شبانه و پنهانی مدفون گردیده بود.که کشاورز این مزرعه هنگام آبیاری آن متوجه می شود آب در قسمتی از زمین فرو نرفته و جمع می شود. به موضوع کشاورز حساس می شود و پس از کندن زمین برای علت این امر، به جنازه سید بهلول می رسد.شیعیان اندکی را که در شهر بودند(اکثر جمعیت شهر اهل تسنن بوده و بسیاری هنوز بر دین مسیح بودند) را خبر می کند تا در آن مکان دفنش می کنند.

به استناد سنگ قبر مرمری که سال ۱۳۷۶ خورشیدی در این مکان کشف گردیده، وی با دو نسل ، منسوب به امام علی النقی می‌باشند که در سال ۳۲۷ هجری پیکرش در این مکان دفن شده‌است. داخل حرم آیینه کاری و منقش کاری زیبایی به چشم می‌خورد.این بنای مذهبی تا کنون بیش از ۳ بار تجدید بنا و بازسازی گردیده است که آخرین بازسازی آن مربوط به سال ۱۳۶۷ می باشد.هم اکنون نیز( سال۱۳۹۱) طرح های گسترش حرم در مورد ایجاد بناهای جدید در اطراف آن در دست اجراست .طرح گسترش و رهاسازی مسیر این امام زاده تا مزار شمس تبریزی که در فاصله ۸۰۰ متری آن است ، در سال های اخیر با جدیت طرح های مطالعاتی آن در شرف تکمیل و اجرا است. در راستای توسعه امکانات زیارتی و گردش گری این مکان زیارتی، هتل بزرگ و مجهزی در سال ۱۳۹۰ در نزدیک این مکان مذهبی افتتاح گردیده است.اطراف این مکان مذهبی از دیر باز به عنوان مکانی مقدس برای دفن اموات بود. که در سال ۱۳۵۹ بخشی بزرگی از این گورستان را دولت تملک نموده و در آن اقدام به ساخت مدرسه و در مانگاه کرد

در این گورستان در سال ۱۳۰۵ سیدی به نام میر هادی سید کوثری مدفون می گردد. سالیان بعد که گورستان بزرگ امام زاده تبدیل به مراکز دولتی می گردد، آرامگاه او به علت احترام فوق العاده وکثرت زایران وی تخریب نمی شود و به صورت زیارتگاهی که ۲۳ متر زیر بنا دارد مورد بازسازی و بر بالای آن گنبد و گلدسته ای ساخته می شود.که هم اکنون به نام مقبره( میر هادی آقا)در بین مردم مورد زیارت قرار می گیرد.ایشان از ساکنان منطقه قفقاز ایران بود که پس از تسلط روس ها به آن منطقه و افزودن این سرزمین بر قلمرو خود در زمان قاجار، ملک و خانه و کاشانه خود را ترک و به شهر خوی مهاجرت می نمایند.داخل این زیارت گاه آرامگاه خانوادگی ایشان است.نقل است خود این سید مکان دقیق دفن خود را که هم اکنون در آن مدفون است، قبلا مشخص و وصیت کرده بود

امامزاده سید بهلول

امامزاده سید بهلول

امامزاده سید بهلول

منبع: سیری در ایران
نظر شما
کد امنیتی