سفالهایی مربوط به دورههای ساسانی ، هخامنشی و عصر آهن ، پیکرهای گلی و سفالهای مفرغ قدیم ، درفشهای ....
-
توضیحات
-
نظرات کاربران
-
ارسال نظر
سفالهایی مربوط به دورههای ساسانی ، هخامنشی و عصر آهن ، پیکرهای گلی و سفالهای مفرغ قدیم ، درفشهای استخوانی و ابزار سنگی، اجاقهایی مربوط به عصر مفرغ، سرنیزههای آهنی ، اشیا و آویزهای مختلف مفرغی آثاری هستند که دراین تپه شناسایی شده و به دست آمدهاند.
سفالهای ۶ هزار و ۵۰۰ ساله امروز در تپه quotation mark دوزده باغیر quotation mark شهر َزَرنَق از توابع شهرستان هریس کشف شد .
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی در بازدید از مراحل لایه نگاری و کاوش در این تپه گفت : کشف سفالهای سبدی با شاموت خمیری گیاهی ، قدمت این تپه را تا اواخر دوره نوسنگی ثابت میکند.
محمدی افزود: در لایهنگاریهای صورت گرفته تیم کاوش و باستانشناسی، آثار، اشیا و آویزهایی از دورههای مختلف تاریخی به دست آمده که قدیمیترین آنها سفالهای مربوط به اواخر دوره نوسنگی یعنی حدود ۶ هزار و ۵۰۰ سال پیش است.
وی گفت : تیم کاوش ابتدا لایهنگاریهایی را به صورت حفاری عمودی برای شناسایی لایههای مختلف انجام دادند و با ایجاد ترانشههای پلکانی لایههای مختلف را مشخص کردند.
محمدی افزود : طبق اظهارات سرپرست تیم کاوش ، لایه ابتدایی این تپه متعلق به صدر اسلام و لایههای بعدی به ترتیب به کشف آثار دورههای ساسانی، دیوار دفاعی با پهنای حدود ۹ متر با یک برج مدور ، لایههای دوره هخامنشی ، عصر آهن و دورههای مختلف مفرغی منجر شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان با تشریح آثار و اشیای به دست آمده در این لایهنگاریها گفت : سفالهایی مربوط به دورههای ساسانی ، هخامنشی و عصر آهن ، پیکرهای گلی و سفالهای مفرغ قدیم ، درفشهای استخوانی و ابزار سنگی، اجاقهایی مربوط به عصر مفرغ، سرنیزههای آهنی ، اشیا و آویزهای مختلف مفرغی آثاری هستند که دراین تپه شناسایی شده و به دست آمدهاند.
تپه تاریخی quotation mark دوزده باغیر quotation mark شهر زرنق بیش از یک هکتار مساحت دارد .
منبع: سیری در ایران
|
|