روستای باغچه جوق (در زبان ارمنی یعنی ده) در فاصله ۶ کیلومتری شهر ماکو و حدود ۲ کیلومتری از سمت غرب جاده ....
-
توضیحات
-
نظرات کاربران
-
ارسال نظر
روستای باغچه جوق (در زبان ارمنی یعنی ده) در فاصله ۶ کیلومتری شهر ماکو و حدود ۲ کیلومتری از سمت غرب جاده اصلی بازرگان قرار دارد.روستای باغچه جوق از غرب و جنوب به دامنه کوه چرکین و چشمهای به نام کلیسه منتهی میشود. در بخش جنوب شرقی روستای باغچه جوق، ساختمان مجلل و تاریخی قصر باغچه جوق قرار دارد که مربوط به اواخر دوره قاجاریه است.بانی آن تیمور تیموری معروف به اقبال السلطنه ماکوئی یکی از حکام مقتدر وقت و از سرداران مظفرالدین شاه است.
این قصر به علت ویژگیهای ممتاز معماری و هنری در سال ۱۳۵۳ توسط دولت خریداری شد و بعد از انجام تعمیرات ضروری و رفع خطر از آن به علت علاقه مردم منطقه و جاذبههای قوی فرهنگی با موافقت سازمان میراث فرهنگی و تهیه مقدمات لازم، برای بازدید عموم آماده شد و عنوان کاخ موزه باغچه جوق ماکو موردبهره برداری قرار گرفت.روستای باغچه جوق آب و هوای خنکی دارد و بهترین گزینه برای سفر در تابستان گرم می باشد .

قصر تاریخی باغچه جوق که از یک ساختمان دو طبقه تشکیل شده در داخل محوطه باغی به مساحت ۱۱ هکتار قراردارد. مرمت و الحاقات بعدی ساختمان نیز به پسر ماکویی نسبت داده شده است.معماری کاخ تلفیقی است از معماری سنتی ایرانی و غربی، به ویژه معماری روسیه اواخر سده نوزدهم.خانواده سردار ماکویی تا سال ۱۳۵۳ در این کاخ زندگی میکردند و پس از مرمت و بازسازی محوطه و ساختمان آن از سال ۱۳۵۸ به منظور بازدید عموم افتتاح شد. این کاخ موزه در سال ۱۳۶۶ در اختیار میراث فرهنگی کشور قرار گرفت.گچبری ساختمان توسط اساتید ایرانی انجام گرفت و آئینهکاری و گچبری ساختمان در سطح عالی است در بالای عمارت دور تا دور گلدانها و مجسمهها وجود دارد که اغلب جای گل و چراغ است.
پایه ستونها و گلدانها از سنگ خارا است و خوب حجاری شده است. اولین گرامافونی که به ایران وارد شده در این عمارت به چشم میخورد که طول بوق آن ۶۰ سانتیمتر و ارتفاع پایهاش بیش از یک متر است.
پردههای زربفت، مبلهای بی نظیر، تختخوابهای متعدد با تشکهای پر قو، کاغذ دیواریها و رنگآمیزی سالنها و نقاشی سقف اتاقها، ظروف چینی اعلا و لوسترهای کریستال، فضای حیاط با گلکاری و درختان میوه و اشجار زینتی و حوضهای وسیع بازدید کنندگان را به یاد کاخهای افسانهای میاندازد.
منبع: سیری در ایران
|
|